Poliţele RCA s-ar putea scumpi cu până la 10 la sută. Asiguratorii susţin că valoarea actuală nu mai acoperă costul reparațiilor

Șoferii ar putea plăti polițe RCA mai scumpe din toamnă. Mai multe companii de asigurări pregătesc majorarea tarifelor pe motiv că service-urile au crescut costurile cu manopera. În replică, patronii service-urilor spun că reparațiile costă mai mult și pentru că firmele de asigurări fac deconturi cu întârziere, în unele cazuri doar în urma unui proces.

13 Iulie 2019, 10:09 Știrile TVR |
Polițele RCA se vor scumpi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În primele 3 luni ale anului, șoferii au plătit, în medie, 600 de lei pentru polița anuală RCA. Cu 3% mai mult față de aceeași perioada din 2018, arată cele mai recente date ale Autorității de Supraveghere Financiară, instituția care reglemeteaza piața asigurărilor.

Din toamnă, poliţele RCA s-ar putea scumpi cu până la 10 la sută, avertizează surse din ASF.

Reprezentanții companiilor de asigurare spun că valoarea actuală nu mai acoperă costul reparațiilor, după ce manopera s-a scumpit cu 14 procente.

Dacă tarifele ar rămâne la actuala valoare, despăgubirile ar putea fi acordate cu și mai mare întârziere.

Patronii service-urilor susțin că manoperă s-a scumpit după ce au crescut cheltuielile cu salariile și utilitățile, dar și din cauza că firmele de asigurări întârzie deconturile.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactați de Știrile TVR, reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară nu au precizat până la difuzarea acestei știri în ce stadiu se află solicitarea asigurătorilor de scumpire a polițelor RCA.

 

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI