Politehnica București a încheiat un acord cu Eurocontrol. Studenții fac practică alături de experți

17 octombrie 2017, 20:40

Andreea este studentă în ultimul an la Facultatea de Inginerie Aerospațială, secția navigație aeriană. În vară, tânăra a urmat pregătirea practică în Austria Control din Viena, unde a lucrat cu specialiști Eurocontrol.

Am lucrat pe analiză de risc în aviație. M-am uitat la accidentele și incidentele din ultimii ani, le-am pus pe niște modele tipizate, când să-mi dau seama de unde ar fi cele mai mari probleme și cum ar putea fi oprite. Cele mai multe cauze apar la marginele zonelor de control pentru că acolo trebuie să schimbe de la un controlor la altul‘ – Andreea.

În schimb, colegul ei George a urmat pregătirea practică chiar în principalul centru Eurocontrol din Masstricht.

Am învățat să programez în Java, un program de investigarea incidentelor tehnice, care îi ajută pe investigatori să-și dea seama unde este problema cu acel incident”  – George.

Tocmai iscusită studenților noștri a stat la baza înțelegerii cu Eurocontrol. Organizația este prezentă

în 43 de state ale spațiului european și are aproape 2.000 de specialiști.

Politehnica București este singura universitate de Europa care se poate lăuda cu o asemenea înțelegere. Parteneriatul cu Eurocontrol a fost semnat pe o perioadă de cinci ani și prevede proiecte de cercetare pentru îmbunătățirea managementului traficului aerian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite