Politehnica și Medicina - concurență mare, emoții pe măsură, speranțe multe. Calcule pentru viitor

Cinci candidaţi pe loc. Aceasta a fost concurenţa la examenul de admitere organizat luni la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Cei mai mulţi absolvenţi de liceu au ales specializarea Automatică şi Calculatoare. Toți speră să devină programatori încă din ultimii ani de facultate şi să câştige 3 mii de euro pe lună. Concurenţă mare este şi la Medicină, unde admiterea se va desfășura la finalul săptămânii.

18 Iulie 2022, 22:50 (actualizat 18 Iulie 2022, 23:10) Știrile TVR |

Admiterea la Politehnica din București a început cu emoții pentru miile de candidați care visează să devină programatori. Anul acesta, la cele 15 facultăți, statul a bugetat 4.700 de locuri pentru anul I.

VEZI și A început admiterea la Politehnica din București. Media concurenței este de 2 pe loc, dar sunt facultăți cu 4-5 pe loc: Automatizări și Calculatoare, Electronică, Inginerie în Limbi Străine

Trei ore a durat proba de admitere, timp în care candidații au avut de rezolvat mai multe probleme de matematică, apoi proba la alegere, între informatică și fizică.

Cei mai mulți absolvenți de liceu au ales ca primă opțiune specializarea Automatică și Calculatoare. Un angajat în IT ajunge să câștige după ce acumulează 2 ani de experiență chiar și 3 mii de euro pe lună.

Se anunță concurență mare și pentru admiterea la universitățile de medicină din țară.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 3°C 5°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI