VIDEO TELEJURNAL

Poligonul de la Cincu va fi modernizat de militari de geniu români, americani şi britanici

Peste 200 de militari de geniu români, americani şi britanici vor lucra 5 luni la modernizarea poligonului de la Cincu. Cea mai mare contribuţie, atât în bani cât şi în forţă de muncă, vor avea americanii. Lucrările se vor desfăşura sub forma unui exerciţiu comun cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de pregătire ale militarilor români şi camarazilor din NATO.

15 Aprilie 2017, 16:21 (actualizat 15 Aprilie 2017, 16:29) |
Exercițiu militar la Cincu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Peste 70 de militari români, cu 35 mijloace tehnice, şi peste 100 de militari americani, cu 60 de utilaje, vor lucra alături de 40 de militari genişti britanici pentru modernizarea poligonului Cincu din Braşov.

Vor fi extinse o serie de drumuri şi vor fi construite clădiri noi şi platforme de antrenament. O parte din lucrările pentru dezvoltarea infrastructurii au început în urmă cu doi ani.

Americanii au investit deja câteva milioane de euro în lucrările de la Cincu şi vor suporta în continuare costurile lucrărilor ce vor urma.

Exerciţiul are ca scop creşterea nivelului de pregătire al militarilor şi capacitatea de răspuns la o posibilă situaţie de criză.

Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica" din Cincu a devenit cea mai modernă structură de instrucţie a Forţelor Terestre. De mai mulţi ani, acolo se desfăşoară unele dintre cele mai importante exerciţii militare terestre internaţionale de pe teritoriul României.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -2°C -1°C
IASI -3°C -6°C
CLUJ -7°C -7°C
CONSTANTA -3°C -1°C
CRAIOVA -1°C -1°C
BRASOV -7°C -7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI