Polițiștii protestează față de legea salarizării. Ei se plâng că salariile celor mai mulți dintre ei sunt mici

17 decembrie 2021, 12:38

Acestea cer respectarea Legii Salarizării, un tratament egal cu celelalte categorii profesionale aflate în prima linie în pandemie. Poliţiștii se plâng că salariile celor mai mulţi dintre ei sunt mici. Protestul lor a început cu refuzul de a mai aplica amenzi celor care încalcă Legea.

În 2 săptămâni, încasările din amenzi au scăzut cu aproape 80%, susțin unele surse din sistem.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat vineri că a discutat cu delegaţia sindicatelor din Poliţie şi din Poliţia Penitenciară şi i-a asigurat pe aceştia că va duce mesajele lor în coaliţie şi va solicita ministrului Bode să găsească soluţii pentru ca tranşa a treia din Legea Salarizării să fie prevăzută în bugetul pe anul 2022.

Am discutat astăzi cu delegaţia sindicatelor din Poliţie şi din Poliţia Penitenciară despre îngrijorările privind aplicarea Legii Salarizării Unitare. I-am asigurat că voi duce mesajele lor în Coaliţia de guvernare şi că voi solicita ministrului Bode să găsească soluţii pentru ca tranşa a treia din Legea Salarizării să fie prevăzută în Bugetul pe anul 2022„, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite