Polițiștii închid ghișeele și spun că nu au echipamente de protecție

Angajații Ministerului de Interne vor interacționa la minimum cu cetățenii, în special cei care lucrează în direcții care implică un volum mare de lucru la ghișee.

19 Martie 2020, 21:01 (actualizat 19 Martie 2020, 21:02) |
Polițiștii închid ghișeele și spun că nu au echipamente de protecție
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Noile măsuri au efecte neașteptate pentru anumite categorii profesionale așa cum sunt instructorii școlilor de șoferi. În același timp apar și nemulțumiri din partea polițiștilor care, prin vocile liderilor sindicali, se plâng că nu ar avea suficiente echipamente de protecție, fapt infirmat de oficialități.

Pașapoartele nu se vor mai elibera decât în condiții justificate. Cei care vor dori să obțină documentul sunt obligați să aibă documente care să susțină urgența unei călătorii peste hotare. Și la Direcția pentru Evidența Populației s-a decis ca fiecare cerere pentru documente de identitate să fie acceptată numai online. În județe, serviciile publice comunitare își vor stabili progarmele de lucru în funcție de personalul disponibil. Există însă și două cazuri în care acestea sunt blocate în totalitate.

''În ceea ce privește două servicii publice comunitare, Deva și Petroșani, acestea au fost închise în contextul măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii virusului. Autoritățile locale se străduiesc să găsească soluții pentru preluarea cetățenilor care au nevoie de prestarea serviciilor de evidența persoanelor.", a precizat Cătălin Giulescu, director DEPAB.

O altă măsură luată de autorități este suspendarea examenelor teoretice și practice pentru obținerea permisului de conducere. În schimb, activitatea școlilor de șoferi continuă în lipsa unei alte decizii a autorităților. Iar rațiunea unui astfel de gest riscant are explicații economice.

“Autoritățile statului să se gândească și la școlile de șoferi. În primul rând, să fim și noi incluși pe acea listă cu firme care sunt scutite sau pentru care plata către ANAF se amână până în luna a șaptea și să ne spună cum vom relua după 25 a șaptea'', spune Jean Teodorescu, reprezentant școală de șoferi.

Nemulțumiri există și printre polițiști, care spun că nu au echipamente de protecție. Banii ar exista, susțin liderii de sindicat, însă astfel produse nu mai sunt de găsit.

„E adevărat că s-au distribuit niște măști sau niște substanțe dar NIȘTE ăsta e nesemnificativ. Adică acoperă un necesar de 20%. Am avut oameni care au încălcat legea, în trecut, cu HIV cu hepatită și care au încercat să înțepe polițiștii să îi scuipe'', a spus Dumitru Coarnă pre;edintele SNPPC.

În replică. reprezentanții Ministerului de Interne susțin că Poliției Române i-au fost distribuite peste 100.000 de măști, aproape 200.000 de perechi de mănuși și zeci de mii de litri de dezinfectanți.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI