Polițiștii au reținut un suspect în cazul bancomatului aruncat în aer în sectorul 3 al Capitalei

13 noiembrie 2020, 11:09

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, polițiștii au făcut joi cinci percheziţii domiciliare, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Perchezițiile au avut loc după ce miercuri poliţiştii au oprit în trafic o mașină, la volanul căreia se afla un bărbat de 37 de ani, persoană cu dublă cetăţenie, principal suspect în cazul bancomatului aruncat în aer în sectorul 3. În mașină au fost găsite și confiscate mai multe telefoane mobile, o stație de emisie recepție, cagule, măști, spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri și articole vestimentare.

După audieri, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore a suspectului.

Cercetările în acest caz au început în 20 mai 2019,iar poliţiştii și procurorii au ajuns la concluzia că persoanele implicate în acest dosar ar fi săvărşit şi alte fapte, pe teritoriul României, toate acestea fiind preluate pentru continuarea activităţilor.

Astfel, bărbatul de 37 de ani este bănuit că în 20 mai, în jurul orei 4.00, împreună cu o altă persoană ce urmează a fi identificată, având fețele acoperite, au aruncat în aer un bancomat amplasat în incinta unei agenții, situată în București, Bld. Theodor Pallady, sector 3.

„În urma detonării s-a produs o deflagrație din care a rezultat distrugerea ATM-ului, a sediului agenției precum și a bunurilor din interiorul acesteia, bărbaţii pătrunzând în sediul agenţiei, în spaţiul neaccesibil publicului de unde au fost sustrase sume de bani, mijloacele folosite fiind de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri. Valoarea totală a prejudiciului, incluzând şi pagubele aduse agenției în urma exploziei, este de aproximativ 800.000 lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, suspectul este bănuit că în 17 noiembrie 2018, împreună cu alte două persoane, ce urmează a fi identificate, având fețele acoperite, au pătruns în locuința unor persoane, într-un sat din judeţul Călărași, unde prin exercitarea de violențe, i-au imobilizat și au furat bani şi bijuterii, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de 65.000 lei. Când au părăsit locuința, bărbaţii ar fi lăsat persoanele vătămate legate cu cătușe.

Împreună cu o altă persoană, care nu a fost încă identificată, bărbatul ar fi furat în februarie 2019 o mașină ce aparţinea unei societăţi comerciale, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproape 120.000 lei.

Totodată, bărbatul este suspectat că, în 6 martie anul trecut, împreună cu o altă persoană ar fi denonat un ATM amplasat într-o comună din judeţul Brăila, fiind provocate distrugeri acestuia, dar și distrugeri şi degradări ale sediului agenţiei bancare, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de peste 33.000 lei.

Acesta ar mai fi furat, în noaptea de 23∕24 aprilie 2019, împreună cu o altă persoană, o mașină din sectorul 3 din Capitală.

În urma perchezițiilor făcute joi, polițiștii au confiscat dispozitive artizanale denumite generic „pizza-slide”, substanţe cu potenţial exploziv, mai multe documente de identitate emise de diverse state, documente ce urmează a fi expertizate având în vedere că există suspiciuni cu privire la veridicitatea lor, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, aparatură de bruiaj, obiecte de vestimentaţie, seturi de plăcuţe de ȋnmatriculare auto.

De asemenea, a fost găsit o mașină, reclamată ca fiind furată în anul 2019, dintr-o localitate din județul Ialomiţa.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea documentării întregii activități infracționale şi identificării tuturor persoanelor implicate, cu bărbatul în stare de arest preventiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite