Polițiști acuzați de comportament agresiv. Oamenii legii ar fi intrat din greșeală în casa unui profesor

La Parchet nu se pot depune sesizări oricând. Profesorul Corneliu Riegler a încercat astăzi să depună o plângere la Parchetul Curții de Apel București împotriva celor care au autorizat mandatul de perchezitie la locuința sa. Bărbatul reclamă distrugerea ușii de la intrare și comportamentul abuziv al polițiștilor care au intrat la o adresă care s-a dovedit, foarte repede, că nu era corectă. Plângerea nu a fost însă depusă dintr-un motiv neașteptat: program cu publicul este doar luni, miercuri și joi.

13 Martie 2018, 13:58 (actualizat 13 Martie 2018, 14:25) Știrile TVR |
Polițiști acuzați de comportament abuziv
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Profesorul Corneliu Riegler reclamă însă tocmai acest lucru: circul făcut de polițiștii de la IPJ Prahova din clipa în care au ajuns în fața ușii apartamentului. Profesorul susține că oamenii legi au fos violenți cu rudele și prietena lui.

"Depunem plângerile penale împotriva procurorului, judecătorului respectiv a polițiștilor din caz. Au bătut oameni în casă, i-au agresat și mai nou aflăm că de fapt ei au fost agresori. La aproape o lună de la incidentele din 15 februairie poliția a dat o declarație că va repara paguba dar de fapt a trimis acasă o amendă de 5 miliaone de lei vechi" – profesor Corneliu Riegler.

Amenda a fost dată pentru apelarea nejustificată a numărului 112 în ziua percheziției, atunci când profesorul de istorie a cerut ajutor.  Mai mult,  polițiștii prahoveni prezenți la percheziție au depus plângeri pentru ultraj.

"E de-a dreptul hilar să faci o plângere pentru ultraj în condiţiile în care tu intri peste cineva în casă, îi dărâmi uşa şi ai şi pretenţia să se comporte frumos cu tine.  Este vorba de o violare de domiciliu. Atunci când a fost dat mandatul respectiv de către judecător la solicitarea procurorului, procurorul se face vinovat de abuz în serviciu dar şi judecătorul care a autorizat o asemenea intrare fără drept în imobil se face şi el la fel de bine vinovat" – avocat Adrian Cuculis.

Șeful Poliției Române a anunțat că polițiștii vinovați de incident sunt cercetați.

Profesorul Riegler nu a putut depune plângere la parchet, pentru că astăzi nu există program cu publicul. Va încerca și mâine și anunță că dupa 21 martie e hotărât să picheteze Secția 14 de Poliție și Binisterul de Interne.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI