Polițiști acuzați de comportament agresiv. Oamenii legii ar fi intrat din greșeală în casa unui profesor

13 martie 2018, 13:58

Profesorul Corneliu Riegler reclamă însă tocmai acest lucru: circul făcut de polițiștii de la IPJ Prahova din clipa în care au ajuns în fața ușii apartamentului. Profesorul susține că oamenii legi au fos violenți cu rudele și prietena lui.

„Depunem plângerile penale împotriva procurorului, judecătorului respectiv a polițiștilor din caz. Au bătut oameni în casă, i-au agresat și mai nou aflăm că de fapt ei au fost agresori. La aproape o lună de la incidentele din 15 februairie poliția a dat o declarație că va repara paguba dar de fapt a trimis acasă o amendă de 5 miliaone de lei vechi” – profesor Corneliu Riegler.

Amenda a fost dată pentru apelarea nejustificată a numărului 112 în ziua percheziției, atunci când profesorul de istorie a cerut ajutor.  Mai mult,  polițiștii prahoveni prezenți la percheziție au depus plângeri pentru ultraj.

„E de-a dreptul hilar să faci o plângere pentru ultraj în condiţiile în care tu intri peste cineva în casă, îi dărâmi uşa şi ai şi pretenţia să se comporte frumos cu tine.  Este vorba de o violare de domiciliu. Atunci când a fost dat mandatul respectiv de către judecător la solicitarea procurorului, procurorul se face vinovat de abuz în serviciu dar şi judecătorul care a autorizat o asemenea intrare fără drept în imobil se face şi el la fel de bine vinovat” – avocat Adrian Cuculis.

Șeful Poliției Române a anunțat că polițiștii vinovați de incident sunt cercetați.

Profesorul Riegler nu a putut depune plângere la parchet, pentru că astăzi nu există program cu publicul. Va încerca și mâine și anunță că dupa 21 martie e hotărât să picheteze Secția 14 de Poliție și Binisterul de Interne.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă