Polițistul acuzat de agresiune sexuală asupra a doi minori a fost trimis în judecată. În dosar sunt 18 victime, cu vârste între 5-34 de ani

15 iunie 2018, 16:29

Polițistul pedofil Eugen Stan a fost deferit Justiției în stare de arest preventiv. În ulimii 9 ani, Stan ar fi agresat sexual 18 persoane cu vârste între 5 și 38 de ani. Potrivit procurorilor, polițistul urmărea victimele până la blocul unde locuiau și le agresa în scara blocului sau în lift. Cazul lui a fost descoperit după ce, la începutul anului, în presă au apărut imagini de pe o cameră de supraveghere, cu polițistul în timp ce agresa doi copii în lift. Procesul va începe la Judecătoria sectorului 6.

Iată comunicatul Parchetului General: În continuarea comunicatelor din data de 10 ianuarie 2018, 12 ianuarie 2018 și 15 ianuarie 2018, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să facă publice următoarele:

„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului STAN EUGEN, sub aspectul săvârșirii a 18 infracțiuni de agresiune sexuală, aflate în concurs real, prev. de art. 219 alin. 1 Cod penal, art. 219 alin. 1 și 2 lit. c Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. Din probele administrate în cauză a rezultat următoarea situație de fapt.

În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 și 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului București. Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracțiunile fiind săvârșite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora.

Menționăm că la data de 8 ianuarie 2028, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Stan Eugen vizând, în primul rând, săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală asupra a doi minori, de 5, respectiv de 9 ani, la data respectivă inculpatul fiind angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Prin ordonanța din 9 ianuarie 2018 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a dispus preluarea cauzei de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe parcursul urmăririi penale au fost preluate mai multe dosare de la parchete de pe lângă judecătoriile de sector din București având ca obiect, de asemenea, săvârșirea unor infracțiuni de agresiune sexuală de către inculpatul Stan Eugen, acestea fiind reunite într-un nou dosar, care în final a fost reunit cu dosarul menționat anterior.

În cauză, procurorii au dispus prin ordonanță instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului cu privire la bunuri mobile şi imobile ale inculpatului. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 6 București. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă