Polițistul acuzat că a abuzat doi copii, evaluat psihologic în 2014. Șeful Poliției a dispus acum modificarea bateriilor de teste

8 ianuarie 2018, 19:14

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan: ”Persoana bănuită de săvârşirea acţiunii de agresiune sexuală a fost depistată în urma informaţiilor transmise de colegii din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti. Acesta este un caz izolat în cadrul Poliţiei Române. Nu tolerăm astfel de comportamente. El a activat în cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti începând cu anul 2010, unde, în urma activităţii profesionale desfăşurate a obţinut calificativele de ‘Bun’ şi ‘Foarte Bun’. Până în prezent nu a fost începută acţiunea penală împotriva lui în niciun dosar penal. Aşadar, conform dispoziţiilor legale, nu a putut fi pus la dispoziţie (…).

Ultima evaluare a persoanei în cauză a fost în 2014, iar următoarea era programată pentru 2019 (…)

Șeful Poliției Române a dispus verificarea tuturor aspectelor cu privire la această persoană, inclusiv din punct de vedere al comportamentului în cadrul colectivului în care își desfășoară activitatea. De asemenea, șeful Poliției Române a dispus verificări și în ceea ce privește managementul structurii respective. Pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de situații s-au dispus măsuri de regândire a activității de cunoaștere a personalului, modificarea bateriilor de teste psihologice în baza unor studii de specialitate și intensificarea cooperării cu structurile cu rol de protecție și integritate a personalului MAI”.

Aproape patru zile anchetatorii l-au căutat prin Capitală pe bărbatul acuzat că i-a agresat în lift pe cei doi copii. Suspectul a fost recunoscut de colegi, în imaginile făcute publice. El lucrează din vara anului 2010 la Brigada Rutieră, unde s-a transferat de la Jandarmeria Capitalei.

Azi-dimineață, a mers liniștit la muncă, fără să știe că mai mulți colegi l-au recunoscut la televizor și au anunțat anchetatorii.

A fost reținut pentru două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unor minori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite