Polițist mort în urma violențelor de la Capitoliu. Numărul persoanelor care și-au pierdut viața a ajuns la cinci

8 ianuarie 2021, 08:46

Ofițerul Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri  în confruntarea cu manifestanții, apoi s-a întors la biroul diviziei sale unde s-a prăbușit, au povestit  colegii săi, potrivit The US Sun.

Ofițerul a fost dus la un spital din apropiere, unde a fost plasat la Terapie Intensivă.

Joi seară, Poliția Capitoliului a anunțat că ofițerul a murit.

Peste 50 de ofițeri ai Poliției Capitolului și ai Departamentului de Poliție Metropolitan au fost răniți, conform autorităților, în urma protestelor care au vizat împiedicarea Congresului de a certifica câștigul președintelui ales Joe Biden.

Cinci persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu.

Patru protestatari au murit în timpul acestor incidente, printre care o femeie-militar în rezervă rănită de un glonţ tras de poliţie.

America, mai divizată că niciodată. Violențe greu de imaginat la Capitoliu. Filmul evenimentelor

Şeful Poliţiei Capitolului SUA, Steven Sund, a demisionat pe fondul criticilor primite ca urmare a reacţiei pe care au avut-o subalternii săi în momentul în care un grup de suporteri violenți ai lui Donald Trump au atacat sediul Congresului.

Demisia lui Sund va intra în vigoare pe 16 ianuarie, cu patru zile înainte de ceremonia de învestitură a preşedintelui ales, Joe Biden, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Un ministru al administrației Trump și-a anunțat demisia. Secretarul american al Transporturilor, Elaine Chao, şi-a anunţat joi demisia, invocând „îngrijorarea” faţă de violenţele de la Capitoliu, relatează AFP.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite