Poliția spaniolă a desființat cea mai mare crescătorie ilegală de broaște țestoase din Europa

24 august 2018, 11:28

Agenții spanioli au acționat în colaborare cu Europol care avea informații de mai bine de 18 luni despre o rețea care vindea specii rare de broaște țestoase.

Animalele erau aduse din SUA, Canada și Mexic și erau oferite la preturi de 10 mii de euro bucata. Ca să scoată speciile protejate din Spania, traficanții foloseau un magazin de animale din Barcelona.

Cercetările s-au intensificat în luna februarie când mai multe țestoase dintr-o specie protejată la nivel international au fost interceptate pe aeroportul din Insulele Baleare. Anchetatorii au descoperit apoi și destinația acestor țestoase. Autoritățile spaniole au găsit în jur de 1100 de animale și 750 de ouă.

Printre acestea se numărau 14 specii de broaște țestoase aflate în pericol de dispariție. Agenții Gărzii Civile spaniole au fost surprinși de mărimea crescătoriei ilegale din Mallorca, unde au descoperit un adevarat proces industrial prin se urmărea înmulțirea rapidă a exemplarelor.

Au fost arestați 2 germani și un spaniol și alte 3 persoane sunt cercetate in libertate. Operațiunea a beneficiat de sprijinul poliției din Austria, Franța, Germania și Italia.

De la Madrid pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite