Poliția pe Facebook. Ministerul de Interne are o echipă de comunicatori care interacționează cu internauții

29 iulie 2018, 16:54

Administratoriii paginii de Facebook a Ministerului de Interne furnizează aproape zilnic informații utile, însă adaugă și mesaje cu puțin umor. În plus, interacționează cu utilizatorii paginilor de socializare și oferă, de multe ori, răspunsuri surprinzătoare. De exemplu, într-o postare recentă, Ministerul de Interne anunță că reprezentanții săi vor fi prezenți la un festival de muzică, însoțiți de câini.

 

Utilizator: Sunt jurnalist şi vreau să îi iau un interviu lui Șuieru. Ofer şi recompensă pentru fiecare întrebare la care o să răspundă.

Ministerul Afacerilor Interne: Vă oferim recompensă dacă reușiți să îi traduceți întrebările!

(Sursa: Facebook)

 

O postare asemănătoare a apărut și pe pagina Poliției Române. Ironiile internauților au primit, prompt, răspuns din partea echipei de comunicare.

 

Utilizator: Bună ziua! Ce fel de iarbă consumă, vă rog, atunci când îl doare burta? Tot pentru un prieten întreb.

Poliţia Română: Doar cea care se găsește la petshop.

Utilizator: Deţinător de petshop. Vând iarbă.

Poliția Română: Adresa, vă rog!

(Sursa: Facebook)

 

Specialiștii în comunicare susțin că umorul de care dau dovadă polițiștii este bine venit. Dar cred că această abordare ar trebui să apară în toate situațiile. Chiar și atunci când imaginea pe care o au de apărat nu este avantajată.

Am încercat să stăm de vorbă și cu reprezentanți ai Ministerului de Interne și ai Poliției Române despre mesajele pe care le transmit în mediul online. Nu s-au dovedit însă la fel de comunicativi ca atunci când se află în fața unui calculator.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă