Poliția din Turcia a confiscat peste o tonă de solzi de pangolin care ar fi trebuit să ajungă în România. Arestări în Congo

Pangolin
Pangolin
18 noiembrie 2019, 10:27

Biroul turc al Interpol a alertat autoritățile din țara africană, care au descins la Aeroportul Internațional Kinshasa.

Mai mulți oficiali din cadrul aeroportului și din cadrul serviciilor vamale au fost reținuți pentru trafic cu solzi de pangolin.

Potrivit autorităților congoleze și turce, transportul era declarat ca fiind unul de mobilă.

RFI mai informează că un bărbat care lucrează pentru o agenție de turism, dar care a pretins că lucrează pentru un diplomat român aflat la final de mandat, este implicat în acest caz. El a prezentat la Aeroportul din Kinshasa un document care ar fi atestat această calitate. Documentul prezentat de acesta ar fi fost emis în capitala Angolei, Luanda, întrucât România nu are ambasadă în Republica Democrată Congo, iar reprezentarea diplomatică și consulară este asigurată de Ambasada României la Luanda.

Potrivit aceleiași surse, mai mulți vameși și alți oficiali ai Aeroportului Internațional Kinshasa au fost reținuți acum câteva săptămâni pentru trafic cu solzi de pangolin și fildeș.

Pangolinul este un mamifer de talie mică, iar solzii săi sunt utilizați în Asia pentru prepararea unor medicamente tradiționale.

Pangolinul este al treilea cel mai braconat animal din lume, după elefanți și rinoceri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite