Poliția din Dâmbovița a confirmat că trei elevi au intrat în jocul „Balena Albastră”

30 martie 2017, 19:20

Băiatul de opt ani este în clasa I la școala din Gura Ocniței. Colegii i-au văzut tăieturile de pe mână și au anunțat învățătoarea. Directorul școlii a cerut imediat ajutor.

Poliția din Dâmbovița are deja în evidență trei elevi care au recunoscut ca s-au înscris în joc. Au 11, 13 și, respectiv 17 ani.

Copiii sunt consiliați de psiholog, de polițiști și de cadrele didactice, care le  recomandă părinților să aibă o bună comunicare cu propriul copil și să fie atenți.

Mulți copii nu se mai feresc și recunosc faptul că știu totul despre acest joc virtual.

Jocul a pornit din Rusia, unde a făcut deja sute de victime. Avocatul pentru drepturile copilului intenționeză chiar să interzică oficial minorilor să își deschidă conturi în rețele de socializare până la vârsta de 14 ani.

Se formează o stare de depresie generală, așa-numita „insuflare a sentimentului inutilității „, mai ales în rândul tinerilor. Ei încă nu au formate principiile sănătoase despre viață și comportament, de aceea este foarte ușor să fie motivați să facă anumite acțiuni.

În Rusia există un fel de embargo pe știrile legate de jocul Balena Albastră. Jurnaliștilor li se recomandă să evite titlurile șocante, să nu dea multe detalii despre victime și locul unde s-a petrecut tragedia. Emisiunile și articolele pe această temă accentuează mai mult necesitatea unei comunicări între părinți și copii, iar cazurile de suicid nu trebuie neapărat legate de jocurile din spațiul virtual.

Măsuri similare au fost luate și în alte state europene, unde autoritățile au suspiciuni că tinerii s-au înscris în acest joc periculos.

Subiectul a fost dezbătut la Ora de știri cu Cristina Fulop, psihoterapeut

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite