Poliția caută ajutor de șefi de post din afara sistemului. Sute de locuri sunt disponibile. Revolta sindicaliștilor

Poliția caută ajutor de șefi de post! Sunt 400 de locuri disponibile pentru cei care vin din afara sistemului. Deși deficitul de polițiști este mare, anunțul a stârnit un val de revoltă. Sindicaliștii critică decizia guvernului, în timp ce oamenii din sistem se întreabă de ce a fost nevoie de o astfel de variantă. Ei spun că angajați ar putea ajunge inclusiv cei care au fost deja refuzați la admiterea în școlile de profil.

16 Septembrie 2021, 17:47 (actualizat 16 Septembrie 2021, 17:50) |

Poliția Română se confruntă de ani buni cu deficit cronic de angajați, așa că a decis să scoată la concurs 412 locuri de ajutor de șef de post. Ar urma să primească uniformă oameni care nu sunt absolvenți ai școlilor de profil, ci care vor proveni din afara sistemului.

Exact acest lucru este aspru criticat.

Pe pagina de Facebook a Poliției Române, după postarea anunțului privind angajările din sursă externă, au apărut sute de comentarii negative.

Sindicaliștii se întreabă cum ar putea o persoană angajată din sursă externă să învețe foarte repede ce are de făcut.

Dincolo de aceste contre, în mediul rural e nevoie urgentă de polițiști. Puțini sunt cei care ar fi interesați de o astfel de carieră.

Cei care vor reuși să devină polițiști, în funcție de notele obținute, vor fi distribuiți la posturile de poliție cu locuri disponibile.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI