Poliția, în alertă după dispariția unei studente din Sibiu. Tânăra a fost căutată cu un elicopter şi cu drone militare, pe o suprafață de 500 de hectare

2 martie 2023, 12:17

ACTUALIZARE Informații din Ora de Știri:

Tânăra dispărută are 25 de ani, este din Brașov și urma cursurile Universității Lucian Blaga din Sibiu. În urmă cu câteva zile, polițiștii sibieni au descoperit la marginea pădurii Dumbrava mai multe obiecte personale, așa că au decis să verifice toată zona.

Agent șef Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu: Este vorba de cea mai amplă acțiune de căutare desfășurată la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, atât prin prisma arealului foarte mare de căutare, cât și a numărului foarte mare de forțe care participă.

Sute de polițiști cu câini de urmă, salvamontiști dar și foarte mulți voluntari s-au oferit să ajute la găsirea tinerei. Cei mai mulți – colegi de facultate ai tinerei, care au fost instruiți de polițiștii sibieni.

Dan Popescu, șef Salvamont Sibiu: După încheierea misiunii elicopterului, putem interveni și noi cu drone de căutare. Drona are soft pentru căutarea persoanelor dispărute.

Rudele fetei spun că nu știu să fi avut probleme în ultima perioadă.

Dieter Maurer, fratele studentei căutate: Ultima discuție despre care știm a fost cu un coleg de facultate, cu o zi înainte de dispariție. E o fire mai introvertită, nu avea mulți prieteni, nici cu noi nu comunica foarte des. Dar când ne-am văzut de Sărbători și la uștimele discuții la telefon, totul părea în regulă.

Acțiunea de căutare s-a încheiat după ce toată zona – aproximativ 500 de hectare – a fost periată în totalitate. Tânăra nu a fost găsită, însă ancheta va continua.

Dacă o recunoașteți pe tânăra din imagine, sunați la 112 sau anunțați cea mai apropiată secție de poliție!

––––––––––––––––––––––––––––-

Acţiunea de căutare a tinerei s-a încheiat în jurul orei 13,30, după ce zona aflată în atenţie, în suprafaţă de aproximativ 500 de hectare, a fost periată în totalitate. Din păcate, tânăra nu a fost găsită şi nici nu au fost descoperite obiecte sau alte indicii care să lămurească situaţia persoanei în cauză. Facem precizarea că poliţiştii sibieni continuă cercetările, inclusiv prin căutări în teren, astfel încât să fie obţinute şi analizate cât mai multe informaţii ce pot duce la găsirea tinerei dispărute. Mulţumim tuturor persoanelor care s-au implicat în această acţiune de căutare, care nu s-ar fi putut desfăşura fără efortul susţinut al voluntarilor”, a precizat Elena Welter.

Potrivit sursei citate, peste 300 de poliţişti, salvamontişti, voluntari şi studenţi, plus câini special antrenaţi şi drone au căutat-o timp de cinci ore pe Maurer Angelika Claudia, în vârstă de 25 ani, studentă în municipiul Sibiu, a cărei dispariţie a fost semnalată la data de 15 februarie, după ce, din data de 8 februarie, tânăra nu a mai putut fi contactată de către rude şi cei apropiaţi.

–––––––––––––––––––––––––––––––

În urma verificărilor, într-o pădure de lângă Sibiu, polițiștii au găsit mai multe bunuri care îi aparțin tinerei. Din această cauză s-a luat decizia extinderii căutărilor în zona împădurită de la marginea municipiului Sibiu.

Un elicopter IGAv s-a alăturat eforturilor polițiștilor sibieni în acțiunea de căutare.

Două camere de supraveghere au surprins-o pe tânără în seara zilei de 8 februarie când se îndrepta spre pădurea de la marginea oraşului.

Tânăra, Maurer Angelika Claudia are 25 de ani şi este studentă la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite