Polițiștii vor avea în dotare arme neletale, precum bastonul cu electroșocuri. Ce mai prevede noul Statut al Polițistului

2 noiembrie 2017, 20:22

În prezent, în dotarea Brigăzii Rutiere București sunt 44 de camere video. La începutul anului viitor alte 120 vor fi achiziționate și distribuite în județe.

Procedurile de intervenție prin care se dorește o întărire a autorității polițiștilor sunt cuprinse într-un proiect de lege prezentat astăzi.

Potrivit proiectului, cei care refuză să se legitimeze vor avea de plată amenzi care pot ajunge până la 1500 de lei. Polițiștii ar urma, pentru prima dată, să știe clar ce au voie să facă din momentul în care opresc o persoană pentru legitimare.

În proiectul de lege este prevăzut și dreptul polițistului de intra fără mandat pe o proprietate privată în anumite cazuri, precum salvarea de vieți omenești sau dacă în spațiul respectiv este un suspect de terorism sau autorul unei infracțiuni comise cu arme, explozivi sau violență excesivă. Dar polițistul va fi obligat să anunțe dispeceratul înainte de a pătrunde pe proprietatea privată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă