Polițiștii Secției 16 din Capitală sunt acuzați și de alte victime ale abuzurilor

8 martie 2021, 19:58

Un bărbatul povestește că în 2019 ar fi fost agresat de polițiștii Sectiei 16 după ce parcase mașina în fața unui magazin, într-un loc nepermis. În zonă a apărut un echipaj de poliție și de aici a început calvarul.

Reacția polițiștilor pare să fie asemănătoare cu modul în care s-a acționat și în cazul bărbaților care ar fi fost torturați. Oamenii legii au refuzat și de data aceasta să urmeze procedurile.

În ajutorul bărbatului a venit sora acestuia, care a aflat de cele întâmplate și a cerut explicații polițiștilor. A fost încătușată și dusă în secție.

Ministerul Afacerilor Interne anunță că se vor lua măsuri fără precedent în interiorul Poliției Române pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a anunțat că în următoarele zile vor fi analizate la rece toate disfuncționalitățile din sistem, inclusiv prin verificarea tuturor plângerilor nesoluționate, după care vor fi luate măsuri

Cel care ar fi coordonat abuzurile, în cazul celor doi frați, este unul dintre cei 3 polițiști arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia sunt acuzați de tortură și lipsire de libertate, după ce au abuzat doi tineri în toamna anului trecut.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite