Polițiștii l-au reținut pe bărbatul suspectat că ar fi furat încasările de la Castelul Corvinilor din minivacanța de 1 Mai

6 mai 2017, 11:12

Poliţiştii hunedoreni l-au reţinut pe presupusul autor al furtului de bani din casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara, relatează Agerpres.

Bărbatul a fost ridicat de Poliție din secţia de Ortopedie a Spitalului Municipal, unde acesta se internase, cu un picior rupt. Polițiștii cred că s-a rănit, pentru că a căzut de pe gardul castelului, atunci când fugea cu banii furaţi.

Oamenii legi au făcut percheziții la domiciliul bărbatului, unde au găsit unelte folosite în timpul spargerii. Poliţiştii si procurorii îl anchetează pentru furt calificat.

Suspectul, în vârstă de 30 de ani, va fi prezentat sâmbătă magistraţilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea stabilirii măsurilor legale.

Suspectul are antecedente penale. El este anchetat pentru furturi în străinătate, spun polițiștii.

Aproximativ 170.000 de lei au dispărut în noaptea de 1 spre 2 mai din casieria castelului. Banii erau încasări din vânzarea biletelor în timpul minivacanţei. Deocamdată, poliţiştii au recuperat doar 10% din sumă, iar acum verifică dacă suspectul a avut şi complici.

Poliția a fost sesizată pe 2 mai, de către un agent de pază, care a observat că geamul de la intrarea în casierie era spart și că s-a intrat în incinta casei de bilete.

Paza Castelului Corvinilor din Hunedoara este asigurată de o firmă de profil.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite