Polițiștii din Ilfov au descoperit prima fabrică clandestină din România de articole de îmbrăcăminte contrafăcute

20 ianuarie 2018, 15:27

Toate articolele de îmbrăcăminte erau aduse din Turcia neinscipționate, pentru a nu ridica semne de întrebare la vamă. Marfa era apoi dusă într-un depozit din Capitală. În funcție de comenzile primite, hainele erau duse la fabrica clandestină,  unde erau inscripționate cu numele unor firme cunoscute.

Polițiștii au destructurat o grupare specializată în marfă contrafacută. Pentru decumentarea infracțiunii, polițiștii au făcut o percheziție la o locuință din Pantelimon unde au descoperit fabrica clandestină” – Dragoș Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Anchetatorii au găsit sute de echipamente sportive deja inscripționate, mii de etichete ale unor mărci internaționale cât și șase mașini de cusut și brodat profesionale. Captura a fost mai mare la depozit, unde agenții au găsit și geci, cămăși sau veste. Hainele erau extrem de bine realizate, iar la prima vedere nu îți puteai da seama că sunt contrafăcute.

Marfa era comercializată în întreaga țară dar și în mediul online. Erau numai branduri străine” – Dragoș Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Potrivit Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală, vânzările de haine contrafăcute în Uniunea Europeană sunt de aproape 10% din totalul vânzărilor din acest sector.

România pierde anul 140 de milioane de euro din cauza hainelor contrafăcute. Probeleme sunt și pe piața muncii. Fabricile pierd 20 de mii de locuri în fiecare an.

Falsurile afectează și alte domenii, precum piața medicamentelor, cosmeticelor, băuturilor, jucăriilor și bijuteriilor. Datele Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală arată că în România se vând, anual,  produse contrafăcute de aproximativ 800 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite