Polițiștii de la Ordine publică din Roman se plâng că au normă de legitimare. Ce spun șefii de la IPJ Neamț

Scandal la Poliția orașului Roman. Mai mulți polițiști de la Ordine publică susțin că șefii le cer să legitimeze tot mai mulți cetățeni. Este un criteriu, spun oamenii, în funcție de care primesc la finalul anului calificativele de performanță. Pe de altă parte, surse din IPJ Neamț se întreabă cum e posibil ca într-o localitate cu zeci de mii de locuitori, într-o tură de 8 ore, un polițist să nu aibă suspiciuni legate măcar de o singură persoană.

21 Septembrie 2021, 20:30 |

Polițiștii de la Ordine publică din Roman susțin că sunt certați de câteva zile pentru că nu au făcut legitimări suficiente sau chiar deloc.

Ion Canarău, agent de poliţie, Poliţia Roman: La Poliția Municipiului Roman suntem certați că nu avem în raporate de activitate și persoane legitimate din oficiu. Șefii noștri inventează o nouă procedură polițienească, legitimările din oficiu, ceea ce e nelegal din punctul meu de vedere.

Orașul Roman are 65.000 de locuitori, iar polițiștii spun în glumă că ar putea realiza chiar un recensământ dacă ar legitima în ritmul cerut de șefii lor.

Dar, surse din cadrul IPJ Neamț susțin că sunt polițiști care într-un an de zile nu au legitimat nici măcar o singură persoană. Oficial, cei de la Inspectoratul Județean de Poliție spun: În rezoluţiile prezentate cu activităţile desfăşurate de poliţiştii de Ordine publică din municipiul Roman nu este precizată o anumită normă cu privire la numărul de persoane legitimate (sursa: IPJ Neamț)

Conform rezoluţiilor prezentate se semnalează situaţiile în care poliţiştii de ordine publică fie nu au realizat nici o legitimare în timpul programului de lucru, fie au legitimat persoane doar în cadrul intervenţiilor 112.

Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Polițiștilor Europol: Nu au decât să stabilească niște obiective de performanță, să le scrie negru pe alb în așa fel încât fiecare polițist să știe cât trebuie să legitimeze, câte 10 persoane zilnic, fie că e nevoie, fie că nu e nevoie să legitimeze acele persoane.

Sindicaliștii spun că într-un raport de activitate sunt trecute numai persoane suspecte legitimate, nu oricare cetățean verificat pe stradă de polițiști.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI