Polițiștii de frontieră au primit tehnologie de ultima oră pentru prinderea traficanților, chiar de la producătorii de țigări

21 martie 2019, 07:54

Drone, aparate foto subacvatice, echipament pentru vederea de noapte și camere video extrem de performante. Toată această aparatură a fost donată de producătorii de țigări inspectoratelor teritoriale ale poliției de frontieră din Sighetul Marmației, Iași și Gărzii de Coastă.

E o mână de ajutor nesperată în lupta cu traficanții, care sunt de ani buni mult mai bine dotați ca polițiștii. De altfel, de la începutul anului, odată cu creșterea accizei la țigări, contrabanda a luat avânt.

În nordul țării, la frontiera cu Ucraina, polițiștii de frontieră reușesc cu greu să-i prindă pe traficanții care au dezvoltat în timp adevărate rețele de contrabandă. Traficanții folosesc tehnologie de ultimă oră, la care oamenii legii nu au acces. Abia acum vor primi, de exemplu, aparate foto subacvatice.

Traficanții par însă cu un pas înaintea polițiștilor, pentru că au învățat deja cum să ocolească o astfel de cameră, transportând marfa pe luciul apei. O demonstrează captura făcută recent de polițiștii de frontieră maramureșeni, care și-ar dori mai degrabă ATV. Aceste mijloace de transport rapide, spun ei, i-ar ajuta în lupta inegală cu traficanții.

Oficialii Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră nu au răspuns până la această oră acuzațiilor, deși Știrile TVR le-au solicitat o reacție. Sindicaliștii spun că, în lipsa acestor mijloace, kilometri întregi sunt acoperiți de polițiștii de frontieră pe jos. Asta, în condițiile în care traficanții au fost surprinși în această iarnă transportând țigări pe snowmobile. Poliția de frontieră a confiscat anul trecut bunuri în valoare de peste 150 de milioane de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite