Polițiștii care au gestionat situația în timpul aterizării forțate a elicopterului american în București au fost decorați de Ziua Ministerului de Interne

Recompensați pentru fapte de excepție
Recompensați pentru fapte de excepție
19 iulie 2021, 19:01

Joi, pe 15 iulie, Adrian Ion și Beinur Cojocaru erau împreună în mașină la un semafor aflat la doar câțiva metri de Piața Charles de Gaulle. Deodată, au simțit o zdruncinătură puternică. S-au dat jos imediat să vadă ce se întâmplă, moment în care au observat elicopterul care lovea un stâlp de iluminat și se îndrepta spre ei.

Cu prezență de spirit, au reușit să prevină producerea unui dezastru.

Pentru ce au făcut, cei doi au fost decorați de ministrul Lucian Bode.

Recompensat a fost și un luptător SAS care în ianuarie a salvat un copil de șapte ani dintr-o explozie produsă cu bună știință chiar de tatăl care încerca să se sinucidă.

Claudiu Vătăjelu recunoaște că încă îi este teamă în unele situații, în ciuda experienței acumulate în timp, dar spune el, tocmai strângerea de inimă îl ajută să intervină corect, fără riscuri inutile.

Nu la fel gândesc însă mulți care se aventurează pe crestele munților fără pregătire și fără echipament.

Un jandarm, decorat și el pentru o acțiune de salvare în Munții Piatra Craiului, ar vrea o lege care să îi tempereze pe turiștii care-și riscă viața pe munte.

28 de pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră au fost decorați cu ocazia zilei Ministerului de Interne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite