Polițiștii au strigat „Hoții!” în fața MAI. Ei au protestat față de tăierea pensiilor de serviciu

24 martie 2023, 07:19

Polițiștii sunt nemulțumiți de salarii și de lipsa sporurilor.

Însă cea mai mare nemulțumire a lor, inclusiv a rezerviștilor militari, este legată de taiarea pensiilor de serviciu prin reforma PNRR.

România și-a asumat prin PNRR că face o reformă a pensiilor speciale. Altfel riscă să piardă 3 miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

ACTUALIZARE Acţiunea de protest organizată de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) s-a încheiat, odată cu revenirea sindicaliştilor în Piaţa Victoriei.

Protestatarii au plecat în marş spre mai multe ministere (Ministerul Muncii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei) pentru a protesta faţă de problemele existente în sistemul de apărare publică şi siguranţă naţională şi au afişat pancarte cu mesaje, precum: „Suntem sclavii incompetenţei voastre!”, „Noi M.A.I. contăm?”, „Legea salarizării nu M.A.I. este unitară”, „Armata nu apără un partid. Apără o ţară!” sau „Nu-i dispreţuiţi pe cei care vă apără”.

ACTUALIZARE Coloana este acum la Piața Romană. Oamenii au plecat în marș de la Piața Victoriei către sediul ministerului de Interne, unde polițiștii au strigat Hoții! Hoții! Demisia! Acum, coloana de manifestanți se îndreaptă din nou către Piața Victoriei.  a transmis Alexandru Costache pentru Telejurnalul de la ora 14.00.

 

 

Manifestanții au plecat în marş către sediile Ministerelor de Interne, Justiție, Finanțe și la Ministerul Muncii pentru a protesta faţă de problemele existente în sistemul de apărare publică şi siguranţă naţională.

Protestatarii afişează pancarte pe care apar sloganuri ca: „Suntem sclavii incompetenţei voastre!”, „Noi M.A.I. contăm?”, „Legea salarizării nu M.A.I. este unitară”, „Armata nu apără un partid. Apără o ţară!” sau „Nu-i dispreţuiţi pe cei care vă apără”.

Acţiunea este programată să aibă loc până în jurul orei 16:00 şi va cuprinde opriri pe traseul: Piaţa Romană (obiectiv – Ministerul Muncii, cu staţionare şi în fata Ministerului Afacerilor Interne) – Universitate – Piaţa Unirii (obiective – Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei) şi retur.

Liderii mai multor sindicate cer deblocarea salariilor și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat. Ei cer excluderea din PNRR a acestor pensii, dar și scutirea de la impozitare a pensiilor militare și a pensiilor de serviciu.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de finanţarea actuală a Ministerului de Interne pentru asigurarea cheltuielilor de personal şi a celor necesare unităţilor din subordine.

Polițiștii cer creșterea salariilor, acordarea unor sporuri și pentru personalul civil din cadrul Ministerului de Interne.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite