Polițiștii au protestat în Capitală, de ziua lor. Sunt nemulțumiți de salarizare, de subfinantarea sistemului și de slaba dotare

25 martie 2021, 14:25

Reprezentanţii Federaţiei şi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI  au protestat, joi, de Ziua Poliţiei Române, în Piaţa Victoriei.

Îmbrăcaţi în veste reflectorizante, protestatarii bat în tobe, suflă în vuvuzele şi poartă pancarte pe care scrie: „Suntem în linia 1 de combatere a pandemiei. Peste 12.600 de angajaţi MAI infectaţi. 10% rata îmbolnăvirilor în MAI”, „Protestăm împotriva discriminărilor şi abuzurilor” sau „Subfinanţarea Poliţiei ucide. Cerem dotarea cu echipamente adecvate misiunilor încredinţate”.

Potrivit sindicatului, protestul a fost determinat de faptul că „Guvernul şi Parlamentul au legiferat, afectând drepturile economice şi profesionale ale familiei noastre ocupaţionale, ale pensionarilor şi ale celorlalţi angajaţi din România, dar şi pe fondul încălcării grosolane a drepturilor omului în România”

Polițișii spun că este nevoie de o deblocare a acestor salarii  astfel încât remunerarea oamenilor legii să ajungă la un nivel acceptabil din punctul lor de vedere. O altă revendicare importantă este legată de faptul că pensiile de stat nu sunt aduse la un nivel actual privind inflația. Sunt nemulțumiri legate și de dotările polițiștilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite