Polițiștii au ieșit în stradă în principalele orașe ale Franței. La Marsilia, femeile polițist s-au bucurat de susținerea populației

17 septembrie 2017, 15:45

Primele proteste au început acum un an după ce câțiva polițiști au fost atacați cu mai multe cocktailuri Molotov. Ei au denunțat atunci condițiile de lucru. Între timp, ei spun că situația lor nu s-a îmbunătățit deloc.

„Mai puţini poliţişti înseamnă că nu putem răspunde tuturor apelurilor sau că ajungem târziu. Noi nu avem dreptul să urmărim vehicule, avem din ce în ce mai puţine drepturi, dar ni se cere tot mai mult”, a declarat președintele Asociației pentru Drepturile Polițiștilor din Franța.

Polițiștii francezi sunt ținta predilectă a atacurilor jihadiștilor

Trei asociații ale polițiștilor au răspuns apelurilor și au protestat în principalele orașe ale Franței. La Marsilia, femeile polițist s-au bucurat și de susținerea populației, iar la Bordeaux, familiile polițiștilor s-au plâns că securitatea lor nu e asigurată.

Forțele de ordine din Franța au început să fie ținta mai multor atacuri. În aprilie, un reprezentant al forțelor de ordine a fost împușcat pe Bulevardul Champs Élysée, iar în iunie o mașină încărcată cu explozibil a lovit în mod deliberat o dubă de poliție pe același bulevard parizian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă