Polițiștii au dat amenzi șoferilor fără autorizații de transport

6 noiembrie 2019, 17:54

Acesta este doar unul dintre șoferii sancționați de polițiștii bucureșteni pentru că făcea transport alternativ de persoane fără acte. Termenul stabilit pentru obținerea autorizațiilor de la Autoritatea Rutieră a expirat la 1 noiembrie.

Unii șoferi nu au depus cererile pentru că au aflat că Parlamentul a prelungit termenul limită până la 1 februarie. Dar legea nu se aplică încă pentru că nu a fost promulgată. Așa că șoferii fără autorizație riscă, în continuare, amenzi, între 1.000 și 5.000 de lei.

Reprezentanții asociațiilor care promovează serviciile de ridesharing susțin că sunt și șoferi care nu s-au autorizat la timp din cauza birocrației. La sediul Autorității Rutiere din București sunt cozi din cauza numărului mare de cereri.

Reprezentanții Autorității Rutiere Române au precizat pentru Știrile TVR că iau măsuri pentru eficientizarea activității. Nu au scăpat de sancțiuni în timpul controlului nici taximetriștii care nu aveau actele sau mașinile în regulă. Raziile vor continua și în perioada următoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite