Polițiști care nu au declarat câștiguri din pariuri sportive, verificați de ANI. Adjunctul comandantului IPJ Olt i-a mărit nejustificat soției salariul

Şi politiştii sunt verificaţi dacă sunt corecţi cu statul. Agenţia Naţională pentru Integritate a depistat mai mulţi oameni ai legii care au omis să-şi declare câştigurile din pariuri sportive. Sindicaliştii din Poliţie spun însă că decizia e discutabilă pentru că banii câştigaţi sunt oricum impozitaţi.

24 Mai 2022, 20:13 (actualizat 24 Mai 2022, 21:03) Știrile TVR |

11 polițiști au omis să declare 760 de mii de lei. Banii ar proveni din jocuri de noroc, potrivit Agenției Naționale de Integritate și nu se regăsesc în declarațiile de avere ale oamenilor legii.

Potrivit legii, aceasta este o infracțiune pedepsită penal.

„Fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului Penal''.

Vasile Zelca, preşedinte SNPPC: Agenţia Naţionlă pentru Integritate a descoperit anumite situaţii în care colegi de-ai noştri au jucat la jocuri de noroc, au câştigt anumite sume de bani, ei au plătit taxele pentru aceste sume, dar ele trebuie după aceea declarate ca venit. Pot risca până la destituirea din Poliţie pentru că sunt situaţii de incompatibilitate.

Specială este situația unui ofițer al Direcției Generale Anticorupție, pentru care se face anchetă internă. Potrivit ANI, acesta nu a declarat în jur de 320.000 de euro.

Cms-șef Rodica Manea Țene, purtător de cuvânt DGA: ''Vorbim despre o procedură în curs aferentă legii civile aflată pe rolul Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, etapă în care ofiţerul în cauză va avea posibilitatea de a-şi clarifica situaţia''.

Inspectorii de integritate au mai descoperit că adjunctul comandantului IPJ Olt, Mihai Ion Mihalache, ar fi mărit nejustificat salariul soției sale, agent în cadrul aceleiași structuri a Ministerului de Interne. Dacă în 15 zile nu contestă decizia ANI, comisarul-șef trebuie sancționat de instituție.

IPJ Olt nu comentează cazul.

Comisarul Mihalache ocupă a doua funcție în IPJ Olt, deși anul trecut a dat concurs pentru a fi șef de inspectorat dar nu a obținut notă de trecere.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 33°C
IASI 26°C 32°C
CLUJ 29°C 30°C
CONSTANTA 25°C 27°C
CRAIOVA 27°C 31°C
BRASOV 25°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI