Polițiști care nu au declarat câștiguri din pariuri sportive, verificați de ANI. Adjunctul comandantului IPJ Olt i-a mărit nejustificat soției salariul

24 mai 2022, 20:13

11 polițiști au omis să declare 760 de mii de lei. Banii ar proveni din jocuri de noroc, potrivit Agenției Naționale de Integritate și nu se regăsesc în declarațiile de avere ale oamenilor legii.

Potrivit legii, aceasta este o infracțiune pedepsită penal.

„Fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului Penal”.

Vasile Zelca, preşedinte SNPPC: Agenţia Naţionlă pentru Integritate a descoperit anumite situaţii în care colegi de-ai noştri au jucat la jocuri de noroc, au câştigt anumite sume de bani, ei au plătit taxele pentru aceste sume, dar ele trebuie după aceea declarate ca venit. Pot risca până la destituirea din Poliţie pentru că sunt situaţii de incompatibilitate.

Specială este situația unui ofițer al Direcției Generale Anticorupție, pentru care se face anchetă internă. Potrivit ANI, acesta nu a declarat în jur de 320.000 de euro.

Cms-șef Rodica Manea Țene, purtător de cuvânt DGA: ”Vorbim despre o procedură în curs aferentă legii civile aflată pe rolul Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, etapă în care ofiţerul în cauză va avea posibilitatea de a-şi clarifica situaţia”.

Inspectorii de integritate au mai descoperit că adjunctul comandantului IPJ Olt, Mihai Ion Mihalache, ar fi mărit nejustificat salariul soției sale, agent în cadrul aceleiași structuri a Ministerului de Interne. Dacă în 15 zile nu contestă decizia ANI, comisarul-șef trebuie sancționat de instituție.

IPJ Olt nu comentează cazul.

Comisarul Mihalache ocupă a doua funcție în IPJ Olt, deși anul trecut a dat concurs pentru a fi șef de inspectorat dar nu a obținut notă de trecere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă