Podul rutier din Turda, peste râul Arieș, se află într-o stare avansată de degradare

21 noiembrie 2018, 18:58

Construit în anul 1965, podul are avarii serioase și se degradează pe zi ce trece. La începutul anilor 2000, a fost trecut din administrarea Ministerului Transporturilor, la Primăria Turda, dar autoritățile locale nu au avut bani de reparaţii capitale.

Podul este folosit de toți șoferii care ies sau intră în Turda. Se circulă greu din cauza restricțiilor impuse de starea rea a podului. Pentru că se merge alternativ, doar pe mijlocul lui, cozile la semafoare sunt interminabile.

Pentru că nu pot rezolva problemele, autoritățile locale au cerut ministerului să preia din nou podul.

Oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii rutiere susțin că reparațiile la podul din Turda sunt o prioritate, pentru că este încadrat într-o clasă mare de risc. Sunt afectate atât suprastructura, cât și infrastructura, așa că amânarea lucrărilor ar putea duce la un dezastru.

În țară sunt 34 de poduri care au nevoie urgent de reparații capitale. Totuși, reprezentanții Companiei spun că acestea nu prezintă un pericol pentru cei care le traversează. Dacă situația se agravează, podurile ar putea fi închise.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite