Podul Giulești-Sârbi are nevoie de reparații capitale. Circulația autobuzelor și a mașinilor grele este interzisă

Încă un pod CFR din Capitală stă să cadă. Este cel de pe Dumul Săbăreni din Sectorul 1, care nu a avut niciodată parte de reparaţii structurale. Autobuzele şi maşinile grele nu mai au voie să treacă podul din care au căzut bucăţi de beton şi lipsesc parapeţii de protecţie. CFR nu are bani să facă reparaţii, iar primăria de sector, deşi vrea să preia lucrările, este nevoită să aştepte un transfer de proprietate. Între timp, cei care locuiesc în zona Giuleşti Sârbi trebuie să facă un ocol de kilometri pentru a trece calea ferată.

02 Martie 2019, 16:59 (actualizat 02 Martie 2019, 21:00) Știrile TVR |
Podul Giulești, podul nimănui
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Podul este plin de capcane. Din structura de rezistență se desprind bucăți de beton, nu are parapeți și este plin de gropi.

Podul de la Giulești Sârbi se află în Sectorul 1 al Capitalei. Pentru că este într-o stare vizibilă de degradare, de aproape doi ani, circulația vehiculelor peste 3.5 tone a fost interzisă. Inclusiv circulația autobuzelor.

Prin urmare, locuitorii din zonă sunt nevoiți să ocolească aproape 3 kilometri.

Podul se află în administrarea Căilor Ferate Române. Compania nu a alocat însă niciun ban pentru reparații. Presate de sute de sesizări primite de la oameni, autoritățile locale cer acum să primească podul în administrare.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, CFR a transmis că nu a investit până acum niciun ban în podul dărăpănat, deoarece, chiar dacă se află în administrarea companiei, acesta este considerat ca fiind un pod rutier și compania "nu are ca obiect de activitate întreținerea podurilor rutiere". Totodată reprezentanții CFR spun că vor accepta cererea primăriei de sector de a prelua podul.

Podul Giulești Sârbi a fost construit în 1963 pentru a traversa linia de cale ferată Bucureşti-Videle, iar de atunci, nu a fost supus niciunei lucrări de întreținere. În aceeași situație sunt peste 7500 de poduri feroviare și rutiere din țară. Toate au nevoie urgentă de reparații capitale.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 18°C
IASI 14°C 16°C
CLUJ 15°C 14°C
CONSTANTA 11°C 11°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 16°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI