Peste apa Argeșului, cel mai greu se trece la Grădiștea. Sunt mulți bani cheltuiți pe studii de fezabilitate, lucrări amânate la infinit și oameni care cad în râu de pe o punte improvizată pentru că podul de cale ferată de aici a rămas la stadiu de proiect de peste un deceniu! În absenţa podului, şi o călătorie cu trenul de la București la Giurgiu durează peste două ore, iar pe prima linie de cale ferată care unea Capitala de orașul-port de la Dunăre cresc bălăriile.
Între timp, CFR S.A a plătit peste un milion și jumătate de euro pentru două studii de fezabilitate: primul în 2007, iar al doilea în 2017, în baza căruia ar urma să fie modernizată toată linia București-Giurgiu, parte a coridorului 9 pan-european. Licitația pentru reconstrucția podului ar fi trebuit anunțată încă din vara trecută, dar nici acum nu există o perspectivă pentru începerea lucrărilor.
În lipsa podului, trenurile care circulă spre Giurgiu și mai departe, spre Bulgaria, sunt nevoite să facă un ocol prin Videle. O călătorie care până în 2005 dura mai puțin de o oră, durează acum de cel puțin două ori mai mult. Și pe ruta ocolitoare sunt probleme.
Lipsa podului înseamnă probleme și pentru localnici. Ca să treacă Argeșul, oamenii au improvizat o punte din cabluri şi scânduri.
Într-un răspuns remis la solicitarea Știrilor TVR, reprezentanții CFR Infrastructură susțin că sunt în pregătire licitațiile pentru proiectarea și execuția podului și a liniei București-Giurgiu. Dar nu precizează și când va începe procedura. Investițiile ar urma să fie realizate cu fonduri europene.