Podul de la Vadu Paşii, din judeţul Buzău, a intrat în reabilitare. Localnicii circulă pe un pod de cale ferată din apropiere

După 12 ani de promisiuni, podul de la Vadu Paşii, din judeţul Buzău, a intrat în reabilitare. Una cu viteza melcului, pentru că muncitorii firmei care au câştigat licitaţia nu au mai făcut mai nimic. Până va fi gata, localnicii îşi pun viaţa în pericol pentru că sunt nevoiţi să circule pe un pod de cale ferată din apropiere.

15 Septembrie 2017, 21:57 Știrile TVR |
Podul de la Vadu pașii a intrat în reabilitare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În urmă cu două săptămâni, podul de la Vadu Paşii, pe care de 12 ani se circula doar pietonal, a fost închis. De atunci, localnicii din comună ajung în oraş pe podul feroviar. Asta deşi există bariere la ambele capete care interzic accesul în zona şinelor de cale ferată.

Oamenii conştientizează pericolul dar nu au ce face dacă vor să ajungă în oraş mai repede. Cu microbuzul drumul durează mult mai mult.

Lucrările la pod au început oficial pe data de 4 septembrie şi ar trebui să fie gata peste doi ani, conform proiectului. Numai că treaba merge în paşi de melc. Echipa Știrilor TVR a găsit doar doi muncitori care instalau o pancartă cu acces interzis pe pod. La celălalt capăt, dinspre comuna Vadu Paşii, încă vreo 4 lucrători spărgeau cu un picamer asfaltul.

Administratorul firmei locale care a câştigat licitaţia pentru pod susţine că, până acum, s-a făcut amenajarea de şantier, adică s-au instalat barăcile pentru constructori şi s-a lucrat la branșamentele de curent. Iar motivul pentru care firma nu lucrează susţinut este lipsa banilor.

Întrucât podul de la Vadu Paşii este monument istoric, Ministerul Culturii a acceptat soluţia tehnică prin care vechiul pod va fi conservat. Iar alături, la distanţă de 5 metri în aval, se va construi un pod nou. Pentru acesta, Ministerul Dezvoltării a alocat 26 de milioane de lei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI