Podul de cale ferată de la Budila, înlocuit cu unul nou

După patru ani în care nu au putut circula cu trenul spre Braşov sau Sfântu Gheorghe, locuitorii din comuna braşoveană Budila au un pod de cale ferată nou. Cel vechi fusese distrus de inundațiile din 2018.

18 August 2022, 17:39 (actualizat 18 August 2022, 20:57) Știrile TVR |

Înainte de reluarea curselor, cel mai probabil în toamnă, autorităţile vor să facă și o revizie pe calea ferată. Localnicii sunt foarte bucuroși că au un pod nou și nu le vină să creadă că vor putea renunța la alte mijloace de transport și vor avea trenul din nou la dispoziție.

Vechiul pod de cale ferată de la Budila, de peste pârâul Tărlung, care a fost distrus de o viitură, în iunie 2018, a fost înlocuit cu unul nou. Astfel, zeci de mii de oamenii din oraşul Întorsura Buzăului şi din mai multe comune vor putea călători, din nou, cu trenul.

Până la reluarea curselor, e nevoie şi de o revizie a căii ferate, care a fost invadată de vegetaţie în ultimii patru ani. Se estimează că în luna octombrie vor fi reluate vechile curse ale celor șase trenuri care parcurgeau traseul Brașov-Întorsura Buzăului.

Cei mai afectaţi în ultimii patru ani au fost locuitorii din Întorsură Buzaului pentur că mulţi dintre ei lucrează în Brașov, adică la 40 de kilometri distanţă.

Calea ferată ce leagă Braşovul de Întorsura Buzăului trece şi prin cel mai lung tunel din ţară, care are patru kilometri. Reconstrucția podului din comuna Budila a costat peste 24 de milioane de lei, bani de la bugetul de stat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI