Pod peste Mureș în pericol de prăbușire. Care este cauza invocată de autorități

12 august 2022, 12:27

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

„Podul de la Săvârşin prezintă degradări vizibile ca urmare a scăderii debitului Mureşului. Ca urmare a acestor degradări, Consiliul Judeţean Arad a avut iniţiativa verificării amănunţite a podului. O echipă tehnică de la Consiliul Judeţean, în care au fost cooptaţi şi specialişti ISU, respectiv scafandri de la Salvamont, a verificat starea unui pilon al podului şi a extins verificările la întreaga structură a podului”, a informat Consiliul Judeţean.

Conform sursei citate, au fost informaţi primarul comunei Săvârşin, Comitetul Local şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea stabilirii măsurilor necesare siguranţei traficului.

Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean a dispus restricţionarea circulaţiei pentru vehiculele mai grele de 7 tone şi expertizarea podului de către un expert independent autorizat.

Pe durata restricţiei, autorităţile recomandă traseu rutier alternativ DN 7 Săvârşin-Lipova – DJ 682 Lipova-Birchiş – DJ 707B Birchiş-Valea Mare – DJ 707 A Valea Mare-Căprioara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite