Poartă de intrare în Timișoara, readusă la starea de dinaintea reabilitării. Decizie după tragedia de la furtuna din septembrie

7 noiembrie 2017, 19:51

Poarta de intrare în Timișoara de pe Calea Aradului a fost reabilitată și estetizată în 2015, exact cum a fost și cea de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit și a ucis un om.

Comitetul pentru situații de urgență a decis că Primăria Timișoara trebuie să îndepărteze orice element care constituie un pericol, astfel încât tragedia să nu se mai repete.

Prefectura cere primăriei să ia măsuri de urgenţă.

Toate cerinţele vor fi îndeplinite, a precizat primarul Nicolae Robu, care susţine că la el au ajuns dispoziţiile date tot de el înainte de şedinţa Comitetului pentru situații de urgență.

„Proprietarul obiectivului totodată va trebui să contracteze sau să facă o expertiză de rezistență la această poartă, după aducerea ei în starea inițială, pentru că momentan noi nu știm dacă această poartă poate rezista sau nu unei situații de urgență”, a precizat prefectul de Timiș, Eva Andreaș.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a acuzat faptul că unii oameni încearcă să exploateze politic nenorocirile.

Pe 17 septembrie, o poartă din metal de la intrarea în Timişoara s-a prăbuşit în timpul unei furtuni puternice. Un tânăr care se afla cu maşina în apropiere a fost strivit de întreaga structură. O anchetă este încă în desfășurare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite