Poșta Română lansează primul NFT al unei entități din portofoliul statului român, sub forma unui timbru digital

Poșta Română lansează primul NFT al unei entități din portofoliul statului român
Poșta Română lansează primul NFT al unei entități din portofoliul statului român
10 august 2022, 19:37

„Din cele 160 de NFT-uri, Poșta Română a alocat, special pentru evenimentul de la sediul MNIR, zece timbre digitale, care vor face obiectul unei licitații deschise, cu un preț de pornire de 160 de euro pentru fiecare piesă. Scopul licitației este unul exclusiv umanitar. Toate încasările obținute în seara evenimentului vor fi transferate în conturile fundației HOSPICE Casa Speranței, care a demarat un proiect de colaborare cu Poșta Română în acest sens. Banii vor merge în proiectele de susținere a programelor derulate în sprijinul pacienților cu boli incurabile. De altfel, costurile pentru susținerea unei zile de tratament paliativ pentru fiecare pat din spitalele fundației se cifrează, coincidență, la 160 de euro!”, a anunțat Poșta Română.

De asemenea, Poșta Română marchează 160 de ani de la înființare și prin organizarea fazei naționale a Marșului Factorilor Poștali, competiție profesional-sportivă de tradiție, ajunsă anul acesta la ediția 42. Întrecerea, la care participă cei mai rapizi poștași din fiecare județ al țării, se va desfășura sâmbătă, 13 august 2022, pe Calea Victoriei, cu începere de la ora 11.00, linia de start fiind amplasată chiar în fața Muzeului Național de Istorie a României.

Ce sunt NFT-urile

În limbajul de specialitate specific pieței criptomonedelor, NFT înseamnă jetoane nefungibile și se referă la acele active digitale care permit cumpărarea și deținerea unui depozit de valoare, fie în format fizic, fie virtual. Exemple de astfel de depozite pot fi obiecte fizice, din domeniul imobiliar sau piese de artă, sau un design virtual, ca de exemplu un element grafic dintr-un joc pe calculator.

NFT provine din termenul englezesc Non-Fungible Token, adică jeton nefungibil.

Token-urile nefungibile sunt active cripto exprimate în formă digitală.

Spre deosebire de alte token-uri de pe piața criptomonedelor, NFT-urile sunt individual unice, caracteristică care permite ca ele să reprezinte atât active fizice, cât și digitale.

Până la apariția NFT-urilor, token-urile erau echivalentele banilor numerari.

O caracteristică specială pentru NFT-uri este lipsa nevoii de a depozita sau deține un activ, ceea ce duce la un anumit grad de anonimitate, căutat de mulți investitori, și la rapiditatea tranzacționării activelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă