PNL susţine referendumul. Raluca Turcan: Respingerea Ordonanţei 13 şi aprobarea Ordonanţei 14, singura decizie politică în acest moment

13 februarie 2017, 11:53

ORA 14:00 „Cred că trebuie să răspundem în număr cât mai mare la această provocare: să spunem foarte clar pe ce drum va merge România: pe un drum european, cu instituţii puternice, unde există o luptă nedisimulată împotriva corupţiei, cu o justiţie corectă, sau o Românie în care unii îşi fac legi pentru ei. PNL va susţine, şi în Parlamentul României, şi în spaţiul public, referendumul pentru integritatea în funcţia publică şi pentru continuarea luptei împotriva corupţiei„, a declarat Raluca Turcan, după şedinţa conducerii liberale.

„PNL solicită preşedintelui Camerei Deputaşilor, Liviu Dragnea, să nu încerce rezolvarea cu jumătăţi de măsură a crizei acute care există, în momentul de faţă, societatea românească (…) În momentul de faţă există două ordonanţe aflate pe traseul parlamentar: Ordonanţa 13 şi Ordonanţa 14 (…) Dacă nu se doreşte amânarea rezolvării situaţiei, dacă nu există doar un joc de imagine pentru a amăgi opinia publică, atunci parcursul legislativ al celor două ordonanţe trebuie să fie următorul: dezbaterea şi respingerea OUG13, dezbaterea şi aprobarea rapidă a OUG14, cu un amendament de clarificare a constituţionalităţii din această ordonanţă. Opiniile juridice sunt multiple, există doar o singură decizie politică, fără echivoc, clară, care se poate lua în momentul de faţă: dezbaterea acestor două ordonanţe şi, una câte una că îşi găsească rezolvare în Parlament, respingerea în Parlament a OUG 13 şi aprobarea OUG 14”, a mai spus Turcan, după şedinţa de luni a liderilor PNL.

ORA 11:00 Conducerea liberală încearcă să găsească soluţii pentru revitalizarea formaţiunii politice, în urma eşecului usturător la alegerile de anul trecut, a transmis corespondentul TVR Marius Vulpe, într-o Ediţie Specială a Ştirilor TVR.

Se pune problema găsirii unui predecesor la fosta conducere bicefală. Se caută o soluţie pentru a nu avea un război intern înainte de viitorul congres. Conducerea liberală fixează mandatul pentru două comisii interne – de organizare şi de statut, a mai transmis Marius Vulpe, de la Palatul Parlamentului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite