PNL se pregătește pentru audierea miniștrilor propuși, în comisiile parlamentare de specialitate. Calendarul înaintat de liberali: marți - audieri, miercuri - votul de învestitură în plenul camerelor reunite

Soarta guvernului Ludovic Orban urmează să fie decisă în Parlament. Dar scena politică este din nou în fierbere. Puterea și opoziția nu reușesc să cadă de acord asupra calendarului pentru învestirea guvernului. Decizia va fi luată de conducerea Parlamentului.

25 Octombrie 2019, 11:46 (actualizat 25 Octombrie 2019, 15:42) |
Ludovic Orban, declarații
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Birourile permanente reunite vor fi convocate luni la ora 12.00, nu la 13.30, a anunțat premierul desemnat, Ludovic Orban, vineri după-amiază.

El a transmis un mesaj ca partenerii să asigure prezența și să susțină propunerea formulată de premierul desemnat astfel încât marți să aibă loc audierile în comisii ale miniștrilor propuși, iar miercuri să aibă loc votul de învestitură în plenul camerelor reunite.

"Am făcut analiza pe fiecare comisie de specialitate unde se va desfășura audierea miniștrilor. De asemenea, am stabilit în fiecare comisie de specialitate un responsabil coordonator, care să asigure mobilizarea parlamentarilor din formațiunile politice partenere care susțin învestirea guvernului și, de asemenea, să pregătească audierea miniștrilor în comisii", a anunțat Ludovic Orban.

Candidaților pentru fiecare minister li s-a solicitat să fie deschiși dialogului cu orice parlamentar din comisii și să poarte dialogul astfel încât să arate deschiderea și disponibilitatea de cooperare cu Parlamentul. "Noi vom fi un guvern care va avea o colaborare apropiată cu Parlamentul, în care atât miniștrii, cât și secretarii de stat responsabili vor avea un dialog permanent, discuții permanente cu Parlamentul, cu grupurile parlamentare și, de asemenea, cu comisiile de specialitate ale Parlamentului", a subliniat premierul desemnat.

PNL a mai stabilit un "mecanism de mobilizare" pentru ziua în care se va decide să fie votul de învestitură în plen. S-a făcut și o analiză a situației negocierilor individuale purtate cu alți parlamentari care nu sunt în formațiunile politice ce și-au anunțat sprijinul la votul de învestire.

"La ora actuală, în birourile permanente reunite, din 26 de membri, PSD are 13 membri. De asemenea, există un reprezentant din partea Pro România. Vom vedea care va fi poziția reprezentantului Pro România", a subliniat Ludovic Orban.

"În ceea ce mă privește, voi solicita președinților celor două camere să îmi permită să fiu prezent și să îmi argumentez solicitarea de a avea un calendar foarte rapid, pentru că, în mod evident, România are nevoie cât mai repede de un guvern legitim, un guvern învestit de Parlament, un guvern care să aibă deplina capacitate de exercițiu a prerogativelor sale", a adăugat el.

"Ne pregătim și pentru un boicot și aici le aduc aminte celor din PSD că există o decizie a CCR și că nu este necesar cvorumul la comisii, la audierea miniștrilor", a conchis Ludovic Orban.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 13°C 12°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI