PNL declară război guvernării PSD-ALDE. Liberalii vor să depună o moțiune de cenzură până la sfârșitul anului

7 octombrie 2017, 16:25

ACTUALIZARE Telejurnal ora 20.00 Chemarea la război a venit după ce liberalii au criticat dur guvernarea, începând cu măsurile economice şi sfârşind cu legile justiţiei.

Liderii PNL s-au declarat însă nemulţumiţi şi de prestaţia pe care a avut-o în Opoziţie propriul partid.

Liberalii sunt hotărâţi ca, până la sfârşitul anului, să depună o moţiune de cenzură împotriva guvernului. Şi au lansat un apel către preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Nici foştii colegi, acum la ALDE, nu au fost uitaţi.

Deocamdată, liberalii vor să îl dea jos pe ministrul Sănătăţii printr-o moţiune simplă. Încercările similare cu miniştrii Educaţiei şi Transporturilor au eşuat.

ACTUALIZARE Telejurnal ora 14.00 Liderii PNL s-au reunit la Poiana Braşov, pentru un bilanţ, la 4 luni de mandat al noii conduceri, dar şi pentru a stabili cum să contraatace cât mai eficient acţiunile puterii. Sunt două ședințe cu două componente principale.

În primul rând, PNL vrea să fie mai incisiv și să atace cu mai mare duritate măsurile controversate ale puterii. Liberalii se axează pe domenii de mare interes și pândesc momentul prielnic și pentru o moțiune de cenzură. Speră că cei de la UDMR vor acumula suficiente motive de nemulțumire pentru a li se alătura într-un eventual demers de încercare de răsturnare a guvernului.

În al doilea rând, liberalii vor să-și facă ordine în propria ogradă. Vor o disciplină financiară, cer organizațiilor județene să nu mai facă decât cheltuieli strict necesare și să nu acumuleze datorii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite