PNL cere PSD explicații publice cu privire la cazul deputatului Aurel Bălășoiu, implicat într-un scandal sexual cu minori

Alexandru Muraru, vicepreședinte PNL, cere PSD explicații urgente și suplimentare cu privire la cazul deputatului PSD, Aurel Bălășoiu, care este implicat într-un caz cu acuzații de sex cu minori.

02 Octombrie 2022, 13:07 (actualizat 02 Octombrie 2022, 13:40) Știrile TVR |
Deputatul Aurel Bălășoiu / FOTO: Camera Deputaților

”Nu se poate să fim trimiși la plimbare printr-o expediere a cazului, cu invocări ale “moralei creștine”, să ni se spună că a fost exclus când, știm cu toții, excluderea unui deputat, la orice partid politic, deci inclusiv PSD, presupune convocarea unor organisme interne și parcurgerea unor proceduri birocratice. Care nu puteau fi făcute în câteva ore.”, își argumentează politicanul PNL solicitarea publică adresată Partidului Social Democrat.

Cazul deputatului PSD este de departe, prin natura lui, prin raportarea la alte cazuri de parlamentari penali (tot de la PSD, tot cu infracțiuni sexuale - cazul Bănicioiu ș.a.), prin istoria lui personală, ABOMINABIL.”, scrie Alexandru Muraru într-o postare pe o rețea de socializare.

Aflăm astăzi că deputatul PSD Bălășoiu nu era un simplu rătăcit prin Camera Deputaților (condusă de președintele Marcel Ciolacu), ci fusese primar din 2004 până în 2020, că ar fi mare latifundiar, mare deputat în Adunarea Eparhiei Argeșului și Muscelului. Deci un lider local important, cu rezonanță, cu vechime mare în PSD, cu recunoașterea meritelor. Care dintre ele? Există informații potrivit cărora practicile și “îndeletnicirile” erau cunoscute și că acestea ar avea implicații mult mai grave. La fel cum, USR, partid prăbușit în opoziție astăzi, îi oferise lui Bălășoiu onoruri și decorații pe care astăzi se face că i le retrage. Se pare că ridicolul nu ocolește USR nici în opoziție, care nu mai prididea cu oferirea de medalii de aur PSD-iștilor… Așadar, o complicitate sulfuroasă care are precedente.”

Conducerea PSD a decis astăzi excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu, a anunțat partidul într-un comunicat.

Conducerea partidului se așteaptă ca acesta să își dea demisia urgent din funcția de deputat. În caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunității parlamentare.

PSD nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnității umane și a moralei creștine, au transmis social-democrații printr-un mesaj postat pe Faceebook.

Aurel Bălăşoiu e deputat PSD de Argeş şi se află la primul mandat în Legislativ.

Vicepreședinte PNL Alexandru Muraru mai amintește în aceeași postare că, în urmă cu două săptămâni, ridicarea unui monument funerar în onoarea foștilor ofițeri de Securitate și amplasarea sa în incinta Cimitirului Eroilor din Pitești de către un grup de rezerviști, a fost marcată de prezența unui important reprezentant PSD Argeș.

Politicianul liberal taxează lipsa de reacție a PSD-iștilor și în acest caz:  ”eveniment care nu a avut nicio urmare din partea conducerii locale sau centrale a PSD, ceea ce echivalează cu o acceptare sau complicitate.”

PSD trebuie să se comporte zi de zi ca un partid care se află într-o coaliție de guvernare, care respectă valorile la care România a aderat și pe care s-au construit instituțiile astăzi. PSD trebuie să demonstreze că practicile din trecut nu mai sunt valabile și că popularea listelor parlamentare cu unii care vor să capete imunitate nu este o metodă acceptabilă în România anului 2022, încheie Alexandru Muraru.

Un monument dedicat "eroilor" fostei Securităţi a fost dezvelit în data de 14 sepetembrie, în Cimitirul Eroilor din Piteşti, oraşul în care s-au petrecut cele mai mari abuzuri ale Poliţiei Politice din regimul comunist.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI