PNL a votat retragerea funcțiilor din partid în cazul președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță

Vasile Iliuță
Vasile Iliuță
30 octombrie 2017, 18:36

BPN al PNL a votat ca, în cazul în care Iliuţă va fi pus sub urmărire penală, acesta să-şi piardă sprijinul politic şi, implicit, funcţia de preşedinte al CJ Călăraşi.

Săptămâna trecută, șeful Consiliului Judeţean Călăraşi a fugit de un filtru al Poliţiei. Liberalul Vasile Iliuţă fusese oprit în trafic de polițiști, care  i-au cerut să prezinte documentele la control. A fost rugat să rămână în maşină şi urma să fie testat cu aparatul alcooltest. Bărbatul a fugit și a fost prins în faţa locuinţei. A refuzat în continuare să fie testat, dar şi să fie dus să i se preleveze probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Conform Noului Cod Penal, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Vasile Iliuţă a susținut că este subiectul unei campanii de denigrare pusă la cale de adversarii săi politici.

„După modul în care s-a acţionat sunt convins că acest scandal ieftin, denigrator şi rău intenţionat este concertat (…) Nu mă sustrag niciunui control indiferent de ce natură ar fi el, respect legea şi sper că oamenii să înţeleagă că de 1 an şi jumătate sunt ţinta unei campanii de denigrare pentru simplul fapt că deranjez anumite interese”, a spus președintele CJ Călărași.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite