PNL și USR cer Avocatului Poporului să conteste la CCR ordonanța care modifică Legile Justiției

20 februarie 2019, 19:01

Parlamentarii Opoziției acuză Guvernul că promovează legi cu dedicație pentru anumite persoane și că vrea să își subordoneze magistrații independenți.

Raluca Turcan, deputat PNL: „PNL solicită public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în privința acestei ultime lovituri pe justiție, prin ordonanță de urgență”.

Stelian Ion, deputat USR: „Ne aflăm în fața unui sabotaj foarte clar la adresa activității Ministerului Public, la adresa statului de drept și, într-o asemenea situație, măsurile ferme se impun”.

Reprezentanții Coaliției de guvernare, în frunte cu premierul, resping acuzațiile și susțin că scopul modificărilor este tocmai întărirea instituțiilor din justiție.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României: „Vreau o justiție independentă, legile nu se dau pentru o persoană și eu cred că politiculnu are ce cătua în justiție”.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE: „Șeful acestei secții este numit exact după aceeași procedură după care sunt numiți șefii DIICOT și DNA”.

Parlamentarii PNL și USR au depus o moțiune simplă la Camera Deputaților împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă