PNL și USR, ieri campioni anti-traseim politic, azi cu migratori la locale

21 februarie 2020, 20:37

Liberalii au găsit modalitatea de a ocoli transferurile directe din PSD sau de la alte partide, pe care Ludovic Orban le declarase interzise, inclusiv prin promovarea unui proiect de lege în Parlament.

Parlamentari din alte partide, precum PSD și ALDE, au fost primiți în rândurile liberale, după un scurt stagiu ca „independenți”.

Aceeași tactică e folosită și pentru viitoarele locale.

Cum la Iași nu există liberal capabil să câștige, conducerea centrală din Modrogan vrea să-l impună pe actualul primar, Mihai Chirica, fost social-democrat cu acte în regulă până acum doi ani.

Liberalii locali se opun însă vehement aducerii lui Chirica în partid sau susținerii acestuia ca independent. Curtat, dar și contestat, primarul Iașului preferă jocul de așteptare.

Cazul recrutării unor politicieni de import nu este singular.

În alte localități, liberalii au operat deja transferuri similare: cazul lui Cristian Matei, edilul din Turda, exclus la finele anului trecut din PSD și trecut la PNL, dar și a unui alt ex-pesedist, Bogdan Loghin, acum candidat liberal la primăria Rădăuți.

În teritoriu însă, cei de la USR au copiat tacticile liberale, racolându-l la Alba pe proaspătul demisionar din PNL, viceprimarul Gabriel Pleșa.

Același mod de operare este aplicat și în alte orașe.

La Arad, candidatul USR-PLUS este Sebastian Bulumac, acum 4 ani sprijinit de PSD pentru primărie, iar pentru primăria Bacău este susținut Cristian Ghinghes, membru PSD în urmă cu câțiva ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite