PNL și PSD fac scut în jurul ministrului Virgil Popescu, vizat de o moțiune simplă anunțată de USR

24 august 2022, 20:44

În coaliție, ministrul Virgil Popescu are susținere necesară. Așa că PNL și PSD vor face scut în jurul lui.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL: „Această moțiune a USR ar fi foarte important să-și măsoare forțele, pentru că ultima lor moțiune a fost un eșec.”

Radu Oprea, purtător de cuvânt PSD: „Este dreptul USR să depună moţiuni simple, însă lucrul acesta nu va rezolva problema pe care Partidul Social Democrat a semnalat-o: ideea de a găsi o soluţie foarte bună pentru consumatorii casnici şi pentru companiile din România. Ministrul Virgil Popescu trebuie să vină cu soluţii.”

Cu toate aceste temeri ale populației, dar și ale politicienilor, ministrul energiei susține că România nu va avea probleme cu energia și cu gazele în această iarnă.

Virgil Popescu, ministru Energiei: „Este prea mult să faceți speculații pe această temă. (…) Cine vine ministru, cine vine într-o funcție, se gândește că nu-i pe viață acolo. Eu am mai răspuns la întrebările acestea: Nu-mi este teamă decât de Dumnezeu. Deci nu este absolut nicio problemă. (…) Eu îmi fac treaba, pentru că avem o iarnă complicată, și trebuie să treacă țara și oamenii prin această iarnă complicată. Și-mi voi face treaba în continuare”.

Liderii USR mai au nevoie de doar 4 semnături pentru a depune moțiunea simplă. Pot veni fie de la parlamentari independenți, fie de la AUR.

Dan Tănasă, purtător de cuvânt AUR: „Virgil Popescu nu ar fi trebuit niciodată să ocupe această funcție având în vedere lipsa de interes și conflictele de interese. AUR va susține moțiune simplă.”

Liderii UDMR nu spun deocamdată nimic despre cum se va poziționa partidul la dezbaterea moțiunii.

CITEȘTE ȘI: Virgil Popescu, întrebat de ziariști despre remanierea sa: Este prea mult să faceți speculații pe această temă. Eu îmi fac treaba, pentru că avem o iarnă complicată

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite