PNL și-a stabilit strategia privind învestirea cabinetului Dăncilă

Ludovic Orban
Ludovic Orban
28 ianuarie 2018, 11:49

ACTUALIZARE Liberalii vor vota împotrivă, la vedere, la învestirea Guvernului Dăncilă, a anunţat duminică preşedintele PNL, Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban: ‘Am decis în Biroul Politic Naţional, împreună cu grupurile parlamentare, că vom vota împotrivă, la vedere, la învestirea Guvernului, deci nu vom vota acest Guvern, că vom continua comunicarea, dialogul şi încercarea de a convinge oricare parlamentar din actuala majoritate. Facem apel către parlamentarii minorităţilor şi UDMR şi, de asemenea, către parlamentarii care mai au capul pe umeri şi mai au un pic de sensibilitate faţă de soarta României să voteze împotriva învestirii acestui Guvern. Orice parlamentar din PSD care ştie că Dragnea duce România în prăpastie, că Dragnea va duce PSD-ul spre prăbuşire totală, dacă vrea să scape de Dragnea, acum este ocazia, acum este ceasul al doisprezecelea’.

ACTUALIZARE „Biroul Politic Executiv a luat decizia de a convoca duminică, de la ora 17.00, reuniunea Biroului Politic Naţional împreună cu grupurile parlamentare ale partidului din Camera Deputaţilor şi din Senat. Cu această ocazie, vom stabili strategia PNL pe sesiunea parlamentară şi, de asemenea, poziţionarea în procedurile de învestire a noului guvern”, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban, încă de la începutul săptămânii trecute. 

Orban a precizat că liberalii vor purta discuţii cu parlamentarii pentru a-i convinge să nu voteze învestirea guvernului Dăncilă.

„Vom avea discuţii cu toate grupurile parlamentare, de asemenea cu foarte mulţi parlamentari individual. (…) Eu totuşi trag nădejdea că Viorica Vasilica o să renunţe pe ultima sută de metri dacă se trezeşte din starea de beatitudine în care se găseşte, dându-şi seama că ea este de fapt pe post de secretară la guvern şi nicidecum pe post de prim-ministru”, a declarat președintele PNL, citat de Agerpres.

După validarea în CEx PSD a miniştrilor propuşi, liderul PNL a afirmat că „aproape niciunul nu e la locul lui” şi că au fost nominalizaţi „oameni care nu cunosc domeniul”.

Ludovic Orban a mai spus că persoanele propuse pentru a forma cabinetul Dăncilă sunt nişte „iluştri anonimi”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite