PMP își alege mâine conducerea și noua direcție politică. Oferta lui Cristian Diaconescu: o colaborare cu AUR

Cu o zi înaintea unui congres pe care nu l-a dorit, președintele Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, dă mâna cu liderul AUR, George Simion. Cel mai înalt for a fost convocat înainte de termen de Eugen Tomac, fostul lider, și susținătorii săi. Aceștia vor să schimbe mâine întreaga echipă de la vârful PMP.

18 Februarie 2022, 22:16 (actualizat 18 Februarie 2022, 23:10) Știrile TVR |

La începutul ședinței online, Cristian Diaconescu le-a spus colegilor că, dacă va fi reales președinte al Partidului Mișcarea Populară, va propune o colaborare cu AUR. El susține că aceasta ar fi soluția ca PMP să revină în jocul politic după alegerile de peste 2 ani. Diaconescu răspunde astfel unei invitații mai vechi a lui Simion.

CRISTIAN DIACONESCU, președintele PMP (sursa: G4media): Eu intenționez să reintrăm în Parlament. 14 parlamentari de la AUR doresc să intre în echipa Mișcarea Populară, este un gest politic, un semnal să contăm la nivel central.

GEORGE SIMION, co-președinte AUR (sursa: G4media): Va trebui să materializăm ce am propus domnului președinte încă din ianuarie, un pol conservator cu reprezentare parlamentară pentru ambele partide. Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianță, fie într-o viitoare fuziune.

Fostul președinte al PMP, Eugen Tomac, favorit să preia conducerea la congresul de mâine, respinge însă orice colaborare cu AUR.

Prin telefon, Eugen Tomac: Un partid pe care noi l-am creat cu foarte mult efort a ajuns să fie tranzacţionat precum o marfă. Nu avem nimic în comun cu un partid extremist şi condamn acest gest al domnului Diaconescu. La congresul de mâine, colegii mei vor vota ce vor considera că este mai convingător pentru a ne reveni după ratarea intrării în Parlament.

Deși nu a mai intrat în Parlament, PMP are cel mai mare număr de aleși locali, 2.300, după PSD și PNL. Eugen Tomac are susținerea celor mai mulți lideri de filiale, ca să preia partidul. Legimitatea acestui Congres a fost contestată de Cristian Diaconescu în instanță, dar nu i s-a dat dreptate.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI