PMB: Nicuşor Dan l-a eliberat din funcţie pe directorul interimar al Direcţiei de Mediu

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că l-a eliberat din funcţie pe directorul interimar al Direcţiei de Mediu a municipalităţii pentru modul în care a gestionat cazul din Şoseaua Kiseleff nr. 45, unde a avizat defrişarea a 22 de arbori.

21 Ianuarie 2021, 13:51 (actualizat 21 Ianuarie 2021, 14:26) Știrile TVR |
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan / FOTO: Autor: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"L-am eliberat azi din funcţie pe directorul interimar al Direcţiei de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Şoseaua Kiseleff 45. Mai precis, pentru că, în plin centrul Capitalei, a avizat defrişarea a 22 de arbori. Am reuşit să oprim această defrişare la timp. În acea zonă s-au făcut demersuri pentru demolarea unor case vechi în vederea construirii de blocuri. Spaţiul verde al Capitalei nu trebuie distrus", a scris edilul general, pe Facebook.

În luna ianuarie a anului trecut, Nicuşor Dan, deputat independent la momentul respectiv, anunţa că Tribunalul Bucureşti a suspendat executarea autorizaţiei de construire emise de fostul primar general Gabriela Firea pentru realizarea unui ansamblu de blocuri parter plus patru etaje pe spaţiul verde din Kiseleff 45, zonă cunoscută ca "grădinile Versailles ale Bucureştiului".

"Terenul este parte din zona construită protejată Averescu. Pe el se află două clădiri interbelice, construite în anii 1920-1930, şi o grădină, cunoscută ca 'Grădinile Versailles ale Bucureştiului', o copie în miniatură a Grădinilor Versailles. S-a emis o autorizaţie de construire, deşi terenul era încadrat în mod evident ca spaţiu verde în planul urbanistic zonal de zone protejate. S-a emis o autorizaţie de construire în 2017 de către primarul Firea, care prevedea construirea a trei corpuri de blocuri", precizat Dan.

Potrivit presei centrale, la sfârşitul lunii noiembrie 2020, Nicuşor Dan a suspendat pentru 30 de zile un funcţionar de la Direcţia de Mediu ca urmare a faptului că a dat aviz de defrişare pentru grădina unei case din Kiseleff 45. Primarul a suspendat şi avizul respectiv şi a dat o dispoziţie conform căreia edilul general trebuie să contrasemneze toate avizele de defrişare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 29°C
IASI 23°C 28°C
CLUJ 23°C 26°C
CONSTANTA 18°C 19°C
CRAIOVA 24°C 30°C
BRASOV 23°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI