Pluzine, cel mai tânăr oraş din Balcani, căutat de turişti

29 octombrie 2022, 15:31

În inima acestei zone se află canionul Piva, cu lacul Piva, motiv pentru care întreaga zonă se numește Piva.

În 60 de sate din Pluzine, populația se ocupă în principal cu agricultura și creșterea vitelor. Cele mai multe dintre acestea sunt gospodării rurale individuale.

Deși majoritatea locuitorilor trăiesc din agricultură și creșterea animalelor, această zonă are un potențial enorm pentru dezvoltarea turismului.

Canioanele grandioase Tara, Piva, Komarnica și Sušica, lacul Piva, masivele muntoase cu lacuri transparente și satele idilice din Muntele Piva reprezintă un mediu ideal pentru aventură, dar și pentru odihnă.

Depășirea stereotipului conform căruia turismul presupune băi de soare pe plajă și o cameră de hotel confortabilă deschide o șansă pentru o astfel de destinație de a răzbate pe piața turistică europeană și chiar mondială. Satul Trsa este situat pe muntele Piva, la o altitudine de 1450m.

În ultimii ani, turismul rural s-a dezvoltat foarte mult în această parte și au fost construite case rustice.

Lacul Piva, deși nu a fost creat de natură, ci de mâna omului, are rolul său. Culoarea sa verde, în contrast cu stâncile cenușii și aspre ale fostului canion Piva, unde pot fi văzute deseori căprioare, este interesantă pentru turişti. Drumul tăiat în stâncă, cu numeroase tuneluri care deschid o panoramă nouă și diferită, oferă o priveliște fantastică asupra lacului lung de 42 de kilometri.

Zona Piva are tot ceea ce caută turiștii moderni și, fără îndoială, aceștia se vor întoarce mereu în această frumusețe sălbatică. Condițiile ideale pentru vânătoare, pescuit, rafting, croaziere pe lac, drumeții și echitație sunt doar o parte din potențialul acestei zone. Municipalitatea Pluzine nu are o industrie dezvoltată, care ar polua și deteriora acest, în adevăratul sens al cuvântului, mediu ecologic.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă